Rotterdam Vakmanstad

Rotterdam Vakmanstad is een non-profit organisatie met als doel leerlingen te helpen fysiek evenwichtig, sociaal weerbaar en mentaal veerkrachtig op te groeien.

Wij bieden een integraal pakket aan met vijf leerlijnen met als doel om een positieve bijdrage te leveren aan de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen, met een focus op mediawijsheid, ecowijsheid en welbevinden. De leerlijn Techniek heeft de focus op ICT & Media. 

Ons aanbod ICT & Media

Wij bieden (o.a.) lessen ICT & Media aan waarin aandacht wordt besteed aan mediawijsheid, informatievaardigheden, ict-basisvaardigheden en computational thinking. Deze elementen/onderwerpen komen aan bod in de volgende modules van onze leerlijn Techniek: Programmeren, 2D-3D, Mediawijsheid, Digitale Veiligheid en Robotica.

Capaciteit schooljaar 2021/2022

Momenteel bieden wij op diverse basisscholen reeds gemiddeld 50 technieklessen per week aan. Vanaf het komend schooljaar kunnen wij deze capaciteit uitbreiden met 60 lessen per week (geclusterd op zo’n 5 à 6 scholen) voor de groepen 3 tot en met 8 specifiek gericht op ICT & Media. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Vink (marjolein@vakmanstad.nl, 010 4408502) of kijk op onze website www.vakmanstad.nl