Terug naar masterplan
Interview met Edwin van Dis, CGI Nederland

De veranderingen gaan te snel om af te wachten. We moeten hier continu op inspelen en voorkomen dat jongeren straks zonder de juiste bagage op de arbeidsmarkt komen.

“Er komt geen mens aan te pas.” De in 1997 in gebruik genomen Maeslantkering is volledig geautomatiseerd. De software is ontwikkeld en wordt onderhouden door CGI Nederland. “Wij hebben het beslissingsondersteunend systeem gemaakt,” zegt werknemer Edwin van Dis. “Dat wil je niet aan mensen overlaten. Die zijn geneigd om hem om economische redenen langer open te laten of juist te vroeg dicht te doen omdat ze angstig zijn. Daarvoor zijn onze droge voeten te kostbaar.”

CGI ontwikkelt onder meer nieuwe gps systemen, de software van de Philips HUE lamp, applicaties om het aantal verbruikte Watt aan elektriciteit te meten en als dienstverlener voor transportsystemen. Het bedrijf werkt voor overheden, de olie -en gasindustrie, financiële sector en voor de zorg en consumentenmarkt. “Onze activiteiten zijn divers en wereldwijd. Alleen zie je ons nooit.” Hoe groter de technologische vooruitgang, hoe vaker CGI wordt ingezet en hoe meer het informatietechnologie-bedrijf op zoek is naar nieuwe talenten. Zo biedt CGI afstudeeropdrachten aan met een intensieve interne begeleiding, organiseert het bedrijf minors en worden er zomerkampen ondersteund waar meisjes tussen de tien en vijftien jaar oud bewust worden gemaakt van techniek. 

“Dat is een belangrijke doelgroep. Ik heb zelf twee dochters. De een wil volgend jaar richting Geneeskunde, de ander heeft onlangs bij Project Prep een app bedacht om haar oppaswerk te reguleren. Doordat onze medewerkers zelf kinderen hebben, zijn wij hier veel mee bezig. Zo organiseren we middagen waar kinderen robots maken en programmeerlessen krijgen om hen met verschillende aspecten van techniek in aanraking te laten komen.” Zelf groeide Van Dis op in de Rotterdamse haven, waar zijn vader op de Eerste Maasvlakte werkte. Hij zag de nieuwe containerterminals gebouwd worden en techniek het menselijk werk overnemen. “Natuurlijk verdwijnen er banen, maar wie had ooit gedacht dat dronepiloot een beroep zou worden? Er komt veel voor in de plaats. Bij CGI maken wij continu de afweging: computer of mens? Automatiseren is niet altijd de beste oplossing. Hierin moeten we een balans vinden.”

De komende jaren moeten het onderwijs en het bedrijfsleven volgens Van Dis nauwer samenwerken. Jonge werknemers zouden na vijf jaar werkervaring een half jaar voor de klas moeten gaan staan. Als gemotiveerde materie- en ervaringsdeskundigen kunnen zij het onderwijs vernieuwen. Anderzijds kunnen docenten hun vakkennis bij CGI bijspijkeren. “Het lerarentekort kunnen we oplossen door vakmensen uit het bedrijfsleven in te zetten. Als bedrijfsleven en onderwijs moeten wij van onze eilanden afkomen en geen bruggen bouwen, maar er één groot land van maken. De veranderingen gaan te snel om af te wachten. We moeten hier continu op inspelen en voorkomen dat jongeren straks zonder de juiste bagage op de arbeidsmarkt komen.”

Hiervoor is Van Dis veel op pad. Hij geeft gastcolleges, benadert scholen en docenten en bezoekt universiteiten, hbo’s en mbo’s om te kijken welke leerlingen nog niet geïnteresseerd zijn in technologie maar wel geschikt zouden zijn. Hij merkt dat ouders vaak terughoudender zijn dan kinderen, die met computerspelletjes spelen en zien wat de mogelijkheden en kansen zijn. “Ouders kiezen eerder voor veilig. Die zien hun kind liever Economie studeren en denken in stereotypen zoals dat IT-ers de hele dag achter hun computer zouden zitten. Ons werk is juist divers en creatief oplossend. Het is mijn taak om die boodschap over te brengen en jonge talenten te laten zien welke richting zij op kunnen.”