Digitaal veilig op weg naar de brugklas

Leerlingen van groep 7/8 kunnen in de kerstvakantie aan de slag met de online game HackShield. HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via een game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Bewust zijn van de risico’s

Het vergroten van digitale weerbaarheid cybercriminaliteit is belangrijk. De VeiligheidsAlliantie (gemeente Rotterdam, politie en OM binnen de politie-eenheid Rotterdam) heeft samen met HackShield een spel ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 7/8. Een kwetsbare groep aan het begin van hun digitale leven. Het doel van het spel is om jonge (digitaal onervaren) leerlingen (en hun ouders) bewust te maken van de risico’s die ze lopen als ze zich in de digitale wereld gaan begeven.

Doe mee en wordt Cyber Agent!

Door de levels te spelen leren de kinderen veel over belangrijke cyber security onderwerpen, en via de Quests kunnen kinderen ook hun vader, moeder, opa of oma uitdagen! Sinds kort kunnen de kinderen ook hun eigen levels maken in de Level Maker! De levels die gemaakt zijn kunnen gedeeld worden met vrienden.

Je kan HackShield spelen op een laptop of pc via www.joinhackshield.nl en op een tablet en smartphone door de app te downloaden in de App Store of Google Play.
De game is gratis. Ga naar de website voor de meest gestelde vragen en antwoorden.

Een leuk en leerzame game voor in de kerstvakantie. En ook daarna!