Digitale hulp voor leerkrachten en directeuren

IT Campus Rotterdam ondersteunt leerkrachten en directeuren in het verzorgen en ontwikkelen van online onderwijs. Het IT Campus Support Team is een team van ruim 70 vrijwilligers en circa 1000 studenten (mbo/hbo). Het werkt simpel: stuur jouw hulpvraag naar support@itcampus.nl en wij koppelen een vrijwilliger of student aan je die jouw hulpvraag kan beantwoorden.

Virtuele handen

Als leerkracht ziet je werk er deze weken heel anders uit dan normaal. Je maakt weekschema’s, helpt ouders en leerlingen online in een omgeving die je zelf nog maar net ontdekt, zoekt digitale oplossingen voor het onderwijs dat je wilt verzorgen. Je mist je leerlingen, en de persoonlijke aandacht die je hen voorheen kon geven. Hoe zou het met die leerling zijn die moeite heeft met rekenen? Zou die ene leerling achterin de klas niet te ver achterop raken met lezen? En heeft de plus leerling wel genoeg uitdaging met het weekschema? Kunnen we het ons wel veroorloven om aardrijkskunde, geschiedenis en biologie te minimaliseren? Hoe maken we het onderwijs ook haalbaar voor thuis werkende ouders?

Wij herkennen deze vragen en hebben de handen ineen geslagen met het gehele Rotterdamse middelbaar en hoger beroepsonderwijs: pabo’s, tweedegraads lerarenopleidingen en onderwijsassistenten van Hogeschool Rotterdam, Inholland, Thomas More, Albeda en Zadkine. Bijna 1000 studenten staan voor jullie klaar!

Hun virtuele handen kunnen extra aandacht geven aan jouw leerlingen. Ze kunnen online lessen verzorgen, voorlezen, uitleg geven, ondersteunen bij het huiswerk, etc. Studenten worden 1 op 1 aan jou als leerkracht gekoppeld. Zij gaan graag online aan de slag, met individuele leerlingen en kleine groepjes. Jij als leerkracht blijft in control en geeft de student een opdracht om met 1-5 leerlingen te doen in de online omgeving die jou en de leerlingen nu bekend is. De student koppelt na elk contact terug hoe het gesprek verlopen is en wat opvalt.

Kun jij wel een paar virtuele handen gebruiken om jouw leerlingen beter te begeleiden en de aandacht te geven die ze verdienen? Mail ons op support@itcampus.nl met jouw wensen, en we zoeken een geschikte student voor je!

Technische ondersteuning

We bieden technische ondersteuning voor zowel de hardware als software. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inrichten van een Google of MS Teams omgeving en hoe je deze handig kunt inzetten voor jouw klas of interne organisatie. We ondersteunen bij technische vragen over de hardware; problemen met het geluid, wifi verbinding, haperende schermen…
Ook zijn we beschikbaar om grotere klussen te doen zoals het registreren, installeren en vervoeren en uitdelen van laptops.

Hulp voor leerlingen en ouders

Voor leerlingen (en ouders) kan het gebruik van een computer een flinke uitdaging zijn. Voor alle leerlingen van het Rotterdamse basisonderwijs hebben we daarom de IT Campus Support Helpdesk ingericht.
Elke schooldag tussen 08.00-18.00 uur staan wij met 30 vrijwilligers paraat om leerlingen te helpen via het telefoonnummer 010 428 9 528. Kunnen wij het probleem niet oplossen? Dan kunnen we de leerling goed doorverwijzen naar hun leerkracht of ICT-coördinator van de betreffende school of koepelorganisatie.

In de meivakantie is de IT Campus Support Helpdesk geopend van 08.00-11.30 uur, met uitzondering van Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei).