Primeur Rotterdamse middelbare scholen met digitale scholenmarkt via 3D-platform

Omdat leerlingen van groep 7 en 8 dit jaar geen scholen kunnen bezoeken, organiseren ruim 80 middelbare scholen in Rotterdam en omliggende gemeenten gezamenlijk een digitale scholenmarkt. Voor ieder deelgebied op een andere datum; op 21 januari Centrum en Noord, op 25 januari Zuid en op 28 januari de randgemeenten. Het evenement is zowel in de klas als thuis te bezoeken tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur. Op die manier kunnen leerlingen en ouders toch kennismaken met verschillende scholen.

3D-primeur

Bijzonder is dat de digitale scholenmarkt plaatsvindt op een virtueel 3D-platform. Leerlingen en ouders kunnen ieder hun eigen avatar aanmaken, waarmee ze coronaproof en actief kunnen deelnemen aan het evenement. Ze kunnen workshops volgen, praten met mensen van de scholen en zien hoe de scholen er uit zien en wat ze te bieden hebben.

OverstapRouteKaart

Net als andere jaren is er voor ouders de OverstapRouteKaart waarop ze kunnen zien wanneer en hoe zij hun kind moeten aanmelden bij een middelbare school. In Rotterdam en omliggende gemeenten hebben schoolbesturen afspraken gemaakt over de overstap van leerlingen naar de middelbare school.

Middelbare scholen in Rotterdam

De middelbare scholen staan bij elkaar in een overzicht.