Directeur TheresiaSchool Belinda Warbie: ‘Peuters willen leren het zelf te doen’

‘Ik nodig ouders uit om bij ons langs te komen’, zegt Belinda Warbie, directeur van de TheresiaSchool. ‘Dat is de beste manier om de peutergroep te ervaren. De peutergroep in onze school biedt kinderen van 2 tot 4 jaar de mogelijkheid om te spelen in een veilige, uitdagende en vertrouwde omgeving met andere kinderen. Peuters hebben plezier en ontwikkelen zich door spel. Ze vergroten hun sociale vaardigheden, maar bijvoorbeeld ook hun taal. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de peuters stimuleren hun nieuwsgierigheid, waardoor ze nieuwe dingen ontdekken en leren.

Trots

Van nature willen kinderen leren. Vooral om dingen zelf te doen. Zeker als ze zien dat andere kinderen iets kunnen. Dan willen ze niet dat jij hun jas aantrekt, dat willen ze zelf doen. Op de peutergroep krijgen ze alle aandacht en gelegenheid om daarmee te oefenen. Zo worden peuters meer zelfredzaam en dat geeft ze zelfvertrouwen.

Gesterkt in opvoeding

Ouders willen weten hoe het met hun kind gaat op de peutergroep en wat we doen. En omdat onze pedagogisch medewerkers en onze medewerker ouderbetrokkenheid het belangrijk vinden om ouders te vertellen over hun kind, is er veel contact. Tijdens het brengen en halen, maar ook via onze app met tekstberichten en gesproken berichten. Ouders kunnen bij de pedagogisch medewerkers ook terecht met vragen over bijvoorbeeld voeding of de ontwikkeling van hun kind. Zo voelen ouders zich gesterkt in hun opvoeding.

Vertrouwd

De peutergroep Puk en KO van de TheresiaSchool is in het gebouw van de school en hoort ook bij de school. Dat maakt dat de overgang van de peutergroep naar school bijna vanzelf gaat. Het is vertrouwd.’

Ouders over de peutergroep

In de Stadskrant en op www.rotterdam.nl/voorschool delen ouders ook hun ervaringen met de Rotterdamse peutergroep. De gemeente wil meer ouders motiveren om hun peuter aan te melden bij de peutergroep, een voorziening voor peuters van 2 tot 4 jaar waar de gemeente aan meebetaalt.

Kom kijken

U als onderwijsprofessional kunt ouders wijzen op de peutergroep. Wellicht heeft u kinderen in de klas met een jonger broertje of zusje of heeft u op een andere manier contact met ouders. Er is een informatiekaart voor ouders. Er is er altijd een peutergroep in de buurt: https://rotterdam.geostart.nl/voorschool