Doelgroep Rotterdamse regelingen voor kinderen verruimd

De gemeente Rotterdam ondersteunt kinderen die opgroeien in armoede op verschillende manieren. Als onderwijsprofessional is het goed om te weten wat er mogelijk is en zo ouders de weg te kunnen wijzen.

Eén van die gemeentelijke regelingen is het jeugdtegoed. Het jeugdtegoed is er voor kinderen in Rotterdam in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Het tegoed (oplopend tot 500 euro per kind) wordt op de Rotterdampas gezet en is te besteden bij veel verschillende winkels. Van de Hema tot de Bruna en van de Aktiesport tot de fietsenwinkel.

Per 1 augustus 2020 is de doelgroep verruimd en heeft een extra groep jongeren recht op jeugdtegoed. Het gaat om:

  • kinderen geboren tussen 2 maart 2002 en 1 maart 2008, die
  • 1 maart 2020 ingeschreven stonden op een Rotterdams woonadres, en
  • waarvan de ouders een inkomen hebben tot 130% van het sociaal minimum.

Meer informatie over het jeugdtegoed en de deelnemende winkels is te vinden op www.jeugdtegoed.nl Het jeugdtegoed kan aangevraagd worden via https://www.rotterdam.nl/loket/jeugdtegoed/.

Wat kun je doen?

Naast het jeugdtegoed zijn er nog meer regelingen voor gezinnen met een laag inkomen. Ouders weten soms de weg niet. Je kunt helpen door ouders te informeren via de nieuwsbrief, website of via andere school-applicaties (social schools of bijvoorbeeld het klasbord). Ook kun je in een gesprek ouders informeren over de mogelijkheden die er zijn. Meer informatie vind je hier: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/rondkomen-ouders/.

Folder met alle regelingen

Daarnaast kun je een folder van de gemeente meegeven aan de kinderen. De folder is aan te vragen via: uitdeknoopmo@rotterdam.nl onder vermelding van ‘Folder’. Geef daarbij de naam van de organisatie, het adres en de naam van een contactpersoon door.