Doorstroomprogramma mbo-pabo

Droom jij ervan om na je MBO leraar te worden op een basisschool?

Top! Er is namelijk dringend behoefte aan goede leraren! Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, kun je vanaf nu kiezen een mbo-pabo doorstroomprogramma te volgen. Het Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool hebben dit programma samen ontwikkeld. In een half jaar tijd leer je alles wat je moet weten en kunnen voor de toelatingstoetsen van de pabo en maak je een hele goede kans om de pabo succesvol te kunnen doorlopen.
 

Wat houdt het doorstroomprogramma pabo in?

In het doorstroomprogramma volg je na je mbo-opleiding een traject van een half jaar waarin je wordt voorbereid op studeren aan de pabo. Je werkt aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Er zal ook aandacht worden besteed aan rekenen, taal, algemene hbo-vaardigheden en oriëntatie op het beroep. Op deze manier ben je voorbereid om de toelatingstoetsen te maken en is je kans van slagen op de pabo een stuk groter. Je krijgt aan het begin van het programma een intakeassessment. Hieruit wordt duidelijk waar jij je nog verder in kunt ontwikkelen. Het doorstroomprogramma gaat dus echt over jouw ontwikkeling!

Voor wie is het doorstroomprogramma bedoeld?

Ben jij een mbo-niveau 4 student die de pabo wil gaan volgen? Maar heb je de toelatingstoets nog niet gehaald? Of wil je jezelf van tevoren extra goed op de toelatingstoetsen voorbereiden? Dan is dit doorstroomprogramma voor jou een goede stap! In het schema hiernaast zie je welke manieren er zijn om aan de pabo te beginnen. Vanaf komend studiejaar (18-19) is het ook voor studenten die al een mbo diploma behaald hebben mogelijk om deel te nemen aan het doorstroomprogramma mbo-pabo in Rotterdam. Benieuwd naar de voorwaarden? Stuur dan een mail naar info@mbopabo.nl.

Wat zijn de kosten voor het doorstroomprogramma?

Je blijft tijdens dit programma ingeschreven bij je mbo-opleiding. Daarvoor moet je uitstel van diplomering aanvragen bij je school. Daardoor blijf je regulier collegegeld betalen en blijf je studiefinanciering ontvangen als je daar recht op hebt.

Wanneer start het doorstroomprogramma?

Het doorstroomprogramma start in september. Je volgt het onderwijs op de pabo’s in Rotterdam. Aan het einde van het programma maak je de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Als je deze toetsen haalt, kun je in februari starten op de pabo.

Interesse in het doorstroomprogramma?

Kijk op mbopabo.nl of stuur een mail naar info@mbopabo.nl. We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als je interesse hebt, is het belangrijk dat je dit met je slb’er bespreekt, zodat hij/zij hier verder rekening mee kan houden binnen je loopbaanoriëntatie.