De organisatie @ease: een luisterend oor voor jongeren

Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen bij @ease zonder afspraak en anoniem binnenlopen of chatten, dit is gratis.

De organisatie is een plek voor jongeren die te maken hebben met problemen zoals stress, eenzaamheid, depressie, onzekerheid, drugsgebruik, of een onveilige thuissituatie. De drempel om over deze problemen te praten is vaak hoog, maar @ease biedt een veilige en onbevooroordeelde omgeving om deze stap te zetten.

Vrijwilligers met empathie en ervaring

Het team van @ease, bestaande uit jonge en gedreven vrijwilligers, zet zich actief in om jongeren te ondersteunen door middel van chats en persoonlijke gesprekken. Deze vrijwilligers, vaak geïnspireerd door hun eigen ervaringen met soortgelijke problemen of psychische uitdagingen. Deze vrijwilligers zijn goed getraind in luisteren en adviseren, gericht op effectieve ondersteuning van jongeren.

Professionele ondersteuning bij complexere problemen

Bij ernstigere problemen staat er altijd een zorgprofessional, zoals een psycholoog of jeugdarts, klaar tijdens de gesprekken. Samen met de jongere bepalen zij welke verdere hulp nodig is, waarbij alles gebeurt met de toestemming van de jongere zelf.

Bereikbaarheid en toekomst

@ease Rotterdam is geopend op woensdag van 15:30 tot 19:00 in de Centrale Bibliotheek. Er zijn plannen om dit jaar een tweede locatie te openen om nog meer jongeren te kunnen ondersteunen.

Meer Informatie en Contact

Voor meer informatie over @ease kijk hier of kijk op het Instagram-account.

Gerelateerde artikelen