Educatie over duurzame energie (vanuit Eneco)

Kinderen en jongeren maken straks onze duurzame toekomst mogelijk. Met duurzame energielessen, energy games en informatie voor spreekbeurt of werkstuk, leren ze spelenderwijs meer over duurzame energie. Ontdek hier alles over de energielessen en –games die duurzaam energiebedrijf Eneco heeft ontwikkeld voor het primair- en voortgezet onderwijs.

Duurzame energielessen

Medewerkers van Eneco komen graag langs in de klas voor duurzame energielessen. Docenten, leerlingen en ouders maken kennis met duurzame energie en de ontwikkelingen binnen de energietransitie. Eneco heeft lesmateriaal voor scholen beschikbaar. Ook nuttig voor spreekbeurten en werkstukken over duurzame energie. Deze lessen en dit lesmateriaal zijn geschikt voor het basisonderwijs in de klassen 3 tot en met 8.

Meer informatie over de lessen en het lesmateriaal vind je hier.

Energy game

Hoe gaan we samen een duurzame toekomst tegemoet? Deze vraag doemt steeds vaker en heviger op. De energietransitie is een cruciale stap naar die toekomst. We zitten nu middenin de energietransitie. Op weg naar een wereld waar de energievoorziening 100% duurzaam is.

Wil jij ook in jouw klas dit onderwerp behandelen? Maar dan wel op een leuke manier? Speel dan de serious game You’ve got the power. Zodat ook jouw leerlingen straks een duurzame toekomst mogelijk kunnen maken. De game is geschikt voor bovenbouw voortgezet onderwijs havo/vwo en mbo niveau 3 en 4.