Terug naar overzicht
Het Waterschip

In een goed klimaat zijn de prestaties beter
Opgeleverd project

Directeur Lianne Vlendré is ‘ongelooflijk tevreden’ over de verbouwing die in 2016 vooral tijdens de zomervakantie in het gebouw van Het Waterschip in Pernis is uitgevoerd. ‘Je kunt wel zeggen dat elk schroefje los is geweest’, zegt ze over de ingrijpende opknapbeurt van de school die dringend aan een opknapbeurt toe was.

Het bouwwerk is nu voorzien van een nieuwe centrale verwarming, nieuwe bedrading, nieuwe kozijnen, nieuwe toiletgroepen, goede zonwering en een luchtverversingsinstallatie. De plafonds werden vernieuwd, er kwamen nieuwe balustrades langs de trappen, het schilderwerk werd aangepakt en de brandveiligheid is aanzienlijk verbeterd.

De leerlingen genieten nu dagelijks van de nieuwe voorzieningen waarmee hun school is uitgerust. ‘Vroeger viel de kachel regelmatig uit en zaten we in de kou. Die tijd is voorgoed voorbij,’ constateert Lianne Vlendré, die tot haar grote vreugde ook het aantal hoofdpijnklachten vanwege het slechte klimaat drastisch zag afnemen. ‘In een goed klimaat zijn de prestaties beter.’