Eerste sleutel huurwoning voor leraar in opleiding Kelly

Een woning in het net opgeleverde appartementencomplex Our Domain in het hart van Rotterdam, vlakbij de Markthal en De Blaak: hier woont de 23-jarige leraar in opleiding Kelly Roussou sinds kort met haar vriend. Zij ontving symbolisch de sleutel van haar nieuwe woning uit handen van wethouder Bas Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) van de gemeente Rotterdam.

De 23-jarige Kelly Roussou studeert voor leraar in het basisonderwijs. Via de voorrangsregeling voor maatschappelijke beroepen is zij in aanmerking gekomen voor een huurwoning in Our Domain. Het complex telt 612 studio’s en tweekamerappartementen, waarvan een deel met voorrang is aangeboden aan mensen die (willen) werken in het onderwijs, de zorg of bij de politie.

Voorrang op een huurwoning
Rotterdam heeft een tekort aan leraren, politieagenten en mensen in de zorg. Wie in een van deze beroepen werkt of wil werken, kan in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad. Ook studenten van een opleiding voor een van deze beroepen komen in aanmerking. Op deze manier wil de gemeente het voor deze mensen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. Kijk voor meer info op www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen.