Erasmus Universiteit Rotterdam 110-jarig jubileum

De Erasmus Universiteit viert vandaag haar 110-jarig jubileum. Met trots presenteert wethouder Kasmi in een videoboodschap de belangrijke rol van de universiteit binnen het onderwijslandschap en de maatschappij.

Videoboodschap van Wethouder Said Kasmi

De Dies Natalis

Op de Dies Natalis, de officiële verjaardag van de universiteit, worden wetenschappers, onderzoekers en studenten in het zonnetje gezet met prijzen die hun uitzonderlijke bijdragen aan de academie vieren. Deze traditie benadrukt de toewijding van de Erasmus Universiteit aan academische inzet en toewijding.

Versterken van de stad

De Erasmus Universiteit heeft een sterke traditie in het voortbrengen van toonaangevende professionals die hun kennis en expertise toepassen om Rotterdam en daarbuiten te versterken. Het hele collegejaar door worden er speciale activiteiten gehouden om het jubileum te vieren. Zo ook professors die langs basisscholen gaan om les te geven tot aan lustrumsnacks en een muziekfestival op de campus.

Professoren die kosteloos een gastles geven?

Professoren komen vanwege het 110-jarig jubileum kosteloos een gastles aan in de bovenbouw klassen van het Rotterdamse basisonderwijs. De leerlingen bereiden zich tijdens de les samen met hun leerkracht voor door korte opdrachten (quests) te voltooien die de zes stappen van onderzoekend leren doorlopen. Dit maakt de gastles niet alleen interactief, met ruimte voor nieuwsgierige vragen, maar stelt de kinderen ook in staat om zelf antwoorden te vinden op vragen die hen bezighouden.

Door deelname aan het project ‘Meet the Professor’ maken zij kennis met de wereld van Wetenschap en Technologie en ontdekken zij hoe boeiend deze kan zijn. Het programma sluit naadloos aan bij de vakken Wereldoriëntatie en Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

De gastlessen vinden plaats op 23 mei 2024 en na aanmelding worden de voorbereidingsmaterialen toegestuurd.

Aanmelden voor de gastlessen kan hier.

Meer informatie?

Kijk hier voor meer informatie over het jubileum op de website van de Erasmus Universiteit.

Gerelateerde artikelen