Erasmusbrug kleurt rood-wit-blauw voor alle geslaagden

Donderdag 10 juni staat in het teken van de eindexamen-geslaagden. De gemeente Rotterdam feliciteert de geslaagden en roept Rotterdammers op om voor hen de vlag te hijsen. Daarnaast kleurt op donderdagavond speciaal voor de geslaagden de Erasmusbrug rood-wit-blauw.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Het was een roerig schooljaar, dat hoe dan ook anders verliep dan we gewend zijn. Een geweldige prestatie om dan je diploma te halen! Ik ben trots op alle geslaagde leerlingen in Rotterdam, van praktijkonderwijs tot vwo. Rotterdammers roep ik op vandaag de vlag uit te hangen om dit mooie moment mee te vieren. Ik duim voor de leerlingen die nog wachten op hun examenuitslag. Voor leerlingen die herkansen of examens doen in het tweede tijdvak: heel veel succes!”

Rotterdammers kunnen ook bijdragen aan een leuke afsluiting van de middelbare schooltijd, door niet alleen de vlag te hijsen, maar ook hun felicitaties over te brengen aan de geslaagden op social media met de hashtag #geslaagdinrotterdam.

Examen doen in coronatijd

Afke Ngwese. Leerling van PT010

Eindexamenleerlingen Afke Ngwese en Noa Kanaar lieten weten dat corona het er niet makkelijker op heeft gemaakt. Afke: “Het was een chaotisch jaar waarin we veel onderwijs op afstand hebben gevolgd. Ook toen we wel weer naar school mochten was het niet zoals het de drie jaar ervoor geweest is. Ik kon bijvoorbeeld niet zomaar naast iemand gaan zitten.” Noa vond dat het op afstand onderwijs volgen het leuke van school afhaalde. Noa: “Ondanks dat je contact hebt met mensen, voelt het toch eenzaam. Daarnaast let je online toch sneller niet goed op. Maar gelukkig is alles goed gekomen.”

Afke en Noa kijken vooral uit om gewoon weer naar school te kunnen. Afke gaat de studie Junior Accountmanager volgen op het Albeda College. Afke: “Ik kijk er echt naar uit om gewoon weer lessen te kunnen volgen. Met name marketing lijkt me erg interessant.” Noa blijft op haar huidige school, het Emmaus College, en gaat vwo doen. “Ik kan niet wachten om mijn vrienden weer te zien.” sluit ze af.

Noa Kanaar. Havo leerling van het Emmaus College