Rotterdamse jeugd op voorsprong Expeditie Digitaal

Datum

03 februari 2020

Aanvang

09.00 uur

Eind

12.00 uur

Locatie

Albeda College, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam
De samenleving digitaliseert en dat betekent heel veel voor uw leerlingen. Velen van hen hebben waarschijnlijk een smartphone, waarmee zij op social media zitten, elkaar whatsappen of filmpjes bekijken. Anderen brengen na schooltijd uren door achter de computer om te gamen of te programmeren. Digitalisering biedt kansen en risico’s. We nodigen u graag uit voor het evenement Rotterdamse jeugd op voorsprong, om het met elkaar te hebben over digitalisering in het Rotterdamse onderwijs (po, vo en so).
 
Het event op maandagochtend 3 februari belooft een inspirerende ochtend te zijn voor álle Rotterdamse schoolleiders. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en het onderwijs zullen u meenemen in de wereld van digitalisering en de kunst van het innoveren. Aanmelden kan via https://www.aanmelder.nl/rotterdamopvoorsprong/subscribe.

 

Kick-Off Expeditie Digitaal

Deze ochtend is tevens het startsein voor Expeditie Digitaal. Dit is een unieke inspiratietour, die in 2020 wordt georganiseerd door de gemeente, IT Campus Rotterdam en de Rotterdamse schoolbesturen, in samenwerking met Kennisnet en SLO. Met een aantal koploperscholen gaan we op expeditie. Zij nemen deel aan inspirerende bijeenkomsten over digitale geletterdheid en krijgen professionele begeleiding bij het maken van een eigen plan van aanpak. En dat kost helemaal niks, behalve uw inzet. Na afloop kunt u gebruik maken van de lunch.

 

Op 3 februari informeren we u uitgebreid over Expeditie Digitaal en over wat deze expeditie voor uw leerlingen zou kunnen betekenen.