Extra tutoren rekenen en taal voor po en vo

De gemeente Rotterdam heeft extra tutoren rekenen en taal geworven en opgeleid voor het basis- en voortgezet onderwijs. Dit werd mogelijk dankzij de middelen uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

De tutoren bieden een intensief inhaalprogramma aan van twintig weken voor scholieren met een vertraging. Twee keer per week krijgen deze scholieren extra lessen van een vaste tutor. Een tutor begeleidt maximaal twee leerlingen tegelijk.

Werkstudenten
De tutoren zijn werkstudenten van het Rotterdamse hoger onderwijs. Zij zijn getraind door de Rekenfaculteit en de Thomas More Hogeschool. Inmiddels zijn enkele tientallen tutoren aan het werk op Rotterdamse scholen.

NPO-budget
Het tutorprogramma kost € 32,50 per uur. Bij twee leerlingen in een groepje is dat € 16,25 per leerling per uur. Het tutorprogramma is een zogenoemde high dosage-aanpak en voldoet aan de eisen van de NPO-menukaart van het ministerie van Onderwijs. Scholen kunnen hiervoor hun NPO-budget inzetten.

Belangstelling?
Meer informatie is te vinden op onderwijs010.nl/npo. Scholen die belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via dagprogrammeringMO@rotterdam.nl. Bellen kan ook met Jorien van Dam, coördinator plaatsen en begeleiden van tutoren, telefoonnummer 06 51 50 4103.