Extra's voor leraren in Rotterdam

Als blijk van waardering voor de inzet in én om werken in het Rotterdams onderwijs nóg aantrekkelijker te maken, investeert de gemeente Rotterdam in de Rotterdamse Leraren C.A.O. Dit staat voor Complementaire Arbeidsvoorwaarden Onderwijs en bestaat uit verschillende onderdelen:

•           De Rotterdampas

•           De Rotterdamse Lerarenbeurs
 

Dit zijn voorwaarden met leuke en nuttige extra’s voor onderwijsprofessionals in Rotterdam die in hun werk een directe bijdrage leveren aan het leerproces van peuters, leerlingen of studenten. Deze extra's zijn een blijk van waardering, omdat Rotterdam de tomeloze inzet en bijdrage koestert van deze groep mensen die dagelijks aan de toekomst van jonge Rotterdammers werken. In deze stad maken deze onderwijsprofessionals het verschil. Met succes, want dankzij hen halen leerlingen betere onderwijsresultaten, hogere diploma's en vallen zij minder vaak uit. Een knappe prestatie in een stad waar de opdracht voor het onderwijs groot is. Met de Rotterdamse Leraren C.A.O. willen de gemeente en de (onderwijs)bestuurders de aantrekkelijkheid van Rotterdam als vernieuwende onderwijsstad bevorderen, nu en in de toekomst.

Rotterdampas


De Rotterdampas wordt gratis verstrekt aan professionals in het Rotterdams onderwijs. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo. Met de Rotterdampas kun je gratis of met korting meer dan 750 activiteiten doen in en om Rotterdam. Zo leer je de stad ook beter kennen.

Ontwikkel je verder met de Rotterdamse Lerarenbeurs

De Rotterdamse Lerarenbeurs is er voor alle Rotterdamse onderwijsprofessionals die:
-           in hun werk direct bijdragen aan de bevordering van het leerproces bij peuters, leerlingen of studenten;
-           werkzaam zijn in Rotterdam in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair, voortgezet, speciaal en voortgezet speciaal
            onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs of werkzaam zijn bij de pabo en/of lerarenopleidingen van de hogescholen
            Thomas More, InHolland vestiging Rotterdam en Hogeschool Rotterdam;
-           bij bovengenoemde po, vo, v(s)o en hbo instellingen een vaste aanstelling heeft van tenminste 0,575 fte en 0,5 fte voor vve;
-           voor docenten en instructeurs in het mbo geldt een aanstelling van tenminste een half jaar.

Met de Rotterdamse Lerarenbeurs krijgen professionals de ruimte om zich verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een opleiding of cursus te volgen. Dit kan individueel of samen met collega’s. Deze investering moet wel een bijdrage leveren aan de bevordering van het directe leerproces van peuters, leerlingen of studenten. De beurs bedraagt maximaal € 2.000,- per persoon. Lees hier meer over de Rotterdamse Lerarenbeurs en hoe je die kunt aanvragen).