Feestelijke opening groenblauw schoolplein Arentschool

Op 6 september 2023 is het groenblauwe schoolplein van de Arentschool in Rotterdam feestelijk geopend. Marieke Klösters, directeur Sport, Onderwijs, Cultuur in Rotterdam, onthulde het innovatieve kunstwerk ‘Sombreroman’. Ontworpen door de leerlingen zelf, dit kunstwerk is een educatief hulpmiddel voor klimaatbewustzijn.

Kunst met een boodschap

De ‘Sombreroman’ is meer dan alleen een kunstwerk. Het vangt regenwater op dat via gietertjes gebruikt kan worden om de moestuintjes te bewateren. Dit project komt voort uit een samenwerking met Buurtklimaatjes, een initiatief dat klimaatbewustzijn vergroot.

Groenblauw schoolplein

Wat maakt dit schoolplein ‘groenblauw’? Het plein bevat zowel groene als water-elementen die bijdragen aan klimaatadaptatie in de stad. Denk aan speciale tegels die regenwater opnemen, diverse planten die de biodiversiteit vergroten en speeltoestellen gemaakt van duurzame materialen.

Meer dan een schoolplein

Dit is niet zomaar een schoolplein. Het combineert plezier met educatie door elementen zoals planten, speeltoestellen en nu de ‘Sombreroman’ toe te voegen. Het plein ondersteunt de duurzame missie van zowel de school als de gemeente Rotterdam.

Meer informatie over de groenblauwe schoolplein is te vinden via Rotterdam.nl.