Game over fietsverlichting voor middelbare scholieren

Elk jaar vraagt de gemeente extra aandacht voor fietsverlichting. Dit jaar richten wij ons op middelbare scholieren. We komen graag langs op school om leerlingen op speelse wijze bewust te maken van de noodzaak van goede fietsverlichting.

De game ‘Licht aan’

Daarvoor ontwikkelde de gemeente een game, die middelbare scholieren laat zien wat de gevaren zijn van fietsen zonder licht. De spelers moeten ervoor te zorgen dat iedereen met licht aan fietst. Hoe sneller de lichten aan zijn, hoe meer punten de speler verdient. Ben je te laat, dan crasht de fietser.

De game gaat met twee begeleiders op tournee langs middelbare scholen. Ze staan bijvoorbeeld in een aula. Leerlingen kunnen het spel spelen op een multimedia console. Na het spelen van het spel krijgen scholieren een set fietslampen cadeau. Doe dan mee met de game, van maandag 20 november tot vrijdag 8 december. Stuur een mail naar opdiefiets@rotterdam.nl

Belangrijke informatie

•             Geef een aantal dagen door wanneer wij bij jouw school langs kunnen komen. Nadat we alle reacties hebben ontvangen, maken we een planning. De definitieve datum en tijd laten we dan natuurlijk weten.

•             De console heeft elektriciteit nodig met een normale stekker.

Meer over lesaanbod en verkeer?

Meer informatie over ons lesaanbod en verkeersveiligheid is hier te vinden.