Gametalent gezocht!

Heeft u gametalent in de klas? Dan zitten zij deze kerstvakantie goed. De kerstvakantie staat in Rotterdam namelijk in het teken van de Winter of Esports. Van 27 december tot en met 7 januari kunnen Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 6 t/m 27 jaar terecht voor unieke ervaringen in de gehele stad. Waaronder virtuele fietstours, VR Experience, verschillende simulaties tot aan gamen met je favoriete held op 30 december in Rotterdam Ahoy.

Only Winners finale op 30 december in Rotterdam Ahoy, RTM Stage

Op 30 december vindt de finale van het Motivational FIFA Tournament; ‘Only Winners in Rotterdam’ plaats waarbij Rotterdamse jongeren en samenkomen met BN’ers waaronder Mart Hoogkamer, Rico Verhoeven, Eljero Elia, Tisjeboyjay en Edson da Graça.

Jongeren kunnen nu al meedoen via voorrondes die door heel Rotterdam plaatsvinden in scholen, huizen van de wijken en online. Hierbij kunnen wel meer dan 500 jongeren deelnemen, waarvan uiteindelijk 32 jongeren van 15 t/m 27 jaar zich kwalificeren om op 30 december gekoppeld te worden aan 32 bekende Nederlanders en in finale zullen staan in Rotterdam Ahoy, RTM Stage. Samen met deze BN-er vormen de jongeren een duo en zullen als team hun stadsdeel vertegenwoordigen in een 2vs2 competitie.

12 Days of Esports: Programma in de wijken

De Winter of Esports heeft ook een gevarieerd programma voor jongeren van 6 tot 21 jaar in de wijken, genaamd 12 Days of Esports. Gedurende twaalf dagen vanaf 27 december zijn er op verschillende locaties in de wijken activiteiten te beleven, waarbij gaming, esports en gamification centraal staan. Met activiteiten zoals Real Life Fortnite, VR Experience, de Rotterdam Cycling Tour en F1 simulatie worden de jongeren uitgedaagd om actief zijn. Het doel van deze programma’s is om op een leuke manier het welzijn, kennisniveau en de sociale vaardigheden van jongeren te bevorderen.

Leerlingen kunnen zich aanmelden via: Winter of Esports | Een winter vol gaming en esports