Influencerscampagne en livechat voor jongeren met geldzorgen

Gemeente Rotterdam heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om Rotterdamse jongeren met geldzorgen, te helpen. Via een influencerscampagne op Instagram, worden jongeren bekend gemaakt met de anonieme livechat op de webpagina rotterdam.nl/geldzorgen.

Influencercampagne

De livechat is onderdeel van een influencercampagne voor jongeren die op 4 december van start is gegaan en tot 7 januari 2024 duurt. Het doel van de campagne is om geldzorgen bespreekbaar te maken, Rotterdammers te informeren dat de gemeente Rotterdam kan helpen en meer Rotterdammers gebruik te laten maken van het hulpaanbod. De influencers delen hun persoonlijke ervaringen met geldzorgen in video’s op social media. Bijvoorbeeld over een onhandige actie, een gezinsverandering of boetes die leidden tot geldzorgen. Iedereen heeft wel eens zoiets meegemaakt. De boodschap van de campagne is eenvoudig: Heb je geldzorgen? Bij de gemeente is er een optie voor hulp! Bel 14 010 en kies optie 4 of chat anoniem via rotterdam.nl/geldzorgen.

Help mee de boodschap te verspreiden!

Om de campagne onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk Rotterdamse jongeren, vragen wij jou de video’s van de influencers te liken en te reposten op jouw eigen social mediakanalen. De video’s verschijnen vanaf 4 december 2023 t/m 7 januari 2024 op de Instagramaccounts van de volgende influencers:

Wat kun je zelf doen?

U kunt ook zelf een oproep plaatsen dat de gemeente kan helpen bij geldzorgen. Als je dit doet, wil je dan altijd de volgende oproep in het bericht opnemen: Heb je geldzorgen? Blijf er niet mee zitten! Chat anoniem via rotterdam.nl/geldzorgen of bel 14 010 en kies optie 4.

Meer informatie?

Meer informatie over geldzorgen kijk dan hier.

Gerelateerde artikelen