Gemeente investeert 13 miljoen in onderwijshuisvesting

De gemeente Rotterdam investeert dit jaar nog eens ruim 13 miljoen euro in onderwijshuisvesting. Deze investering is naast de 300 miljoen euro die de gemeente al beschikbaar stelde voor het integraal huisvestingsprogramma 2020- 2023. Deze miljoenen worden onder andere besteed aan het uitbreiden, renoveren en verduurzamen van bestaande schoolgebouwen.

De gemeente is verantwoordelijk voor het goed huisvesten van scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs en investeert daarom fors in onderwijshuisvesting. Met als doel om de kwaliteit van de huisvesting van scholen te verbeteren, maar ook om een evenwichtiger onderwijsaanbod over de stad te realiseren.

103 aanvragen

De 13 miljoen euro die de gemeente nu beschikbaar stelt, is op basis van de aanvragen die de schoolbesturen voor een voorziening in de onderwijshuisvesting hebben gedaan. Jaarlijks kunnen schoolbesturen zo’n aanvraag indienen via het gemeentelijk huisvestingsprogramma. Voorbeelden van voorzieningen zijn uitbreiding schoolgebouw, tijdelijke huisvesting, medegebruik en ingebruikname. Schoolbesturen dienden 103 aanvragen in. Hiervan heeft de gemeente er zo’n 65 goedgekeurd. Een toename van het aantal leerlingen op een school is vaak de aanleiding voor een aanvraag. De ingediende plannen kunnen nu uitgevoerd gaan worden.

Enkele voorbeelden van deze plannen zijn:

  • Start voor nieuwbouw basisschool Arentsschool
  • Tijdelijke uitbreiding van middelbare school Avicenna
  • Nieuwe basisschool van Stichting Groos in Prins Alexander
  • Nieuwe islamitische basisschool van SIPOR in Schiebroek
  • Uitbreiding van basisschool Globetrotter in Katendrecht
  • Ingebruikname van Hoensbroeksingel 15 door basisschool De Parel