Gezocht: kinderburgemeester en kinderraadsleden

Goed nieuws: de pilot kinderburgemeester wordt verlengd! Louey Zerourou (11) die sinds maart 2022 de eerste kinderburgemeester van Rotterdam is, gaat na 1 jaar zijn ambtsketen overdragen aan een nieuwe kinderburgemeester. Ook komt er een nieuwe kinderraad. Rotterdamse kinderen die interesse hebben, kunnen zich vanaf 1 mei aanmelden.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is betrokken bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten in de stad. Zo zal hij/zij hier en daar een toespraak geven, lintjes doorknippen en zijn/haar mening geven over onderwerpen die kinderen aangaan.

Kinderraad en kinderagenda

Kinderburgemeester Louey heeft in zijn ambtstermijn een kinderraad opgezet. Samen met de kinderen van deze kinderraad maakte Louey de kinderagenda. Deze kinderagenda bestaat uit vijf thema’s die de kinderen belangrijk vinden: klimaat, wonen, groen, pesten en veilig. Deze kinderagenda is overhandigd aan wethouder Simons.

Wanneer kan je de kinderburgemeester of kinderraadslid worden?

Kinderen uit groep zeven die in Rotterdam wonen en op school zitten, kunnen solliciteren voor de functie van kinderburgemeester of kinderraadslid. Het is van belang dat de kinderburgemeester voor ongeveer 12 uur per maand beschikbaar is. De kinderraadsleden worden verwacht vier keer aan te sluiten bij bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten duren vier uur.

Zeg het voort!

Heb of ken jij kinderen die wel kinderburgemeester of lid van de kinderraad willen worden? Heb je contacten op basisscholen en/of bij verenigingen? Zeg het voort!

Aanmelden

Kinderen kunnen zich van 1 mei tot en met 21 mei 2023 aanmelden op www.rotterdam.nl/kinderburgemeester. Daar vind je ook informatie over de selectieprocedure. Voor meer informatie kun je ook mailen naar kinderburgemeester@rotterdam.nl.Terug naar het overzicht