Maak van jouw school een Gezonde School!

Vind jij gezondheid ook belangrijk? Maak een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend met de Gezonde School-aanpak.  Hiermee verbeter je de gezondheid van leerlingen effectief én blijvend. Het programma werkt op primair onderwijs(PO), voortgezet onderwijs(VO) en middelbaar beroepsonderwijs(mbo).

En de Gezonde Schoolaanpak heeft zich daar in de praktijk bewezen. Hieronder staan redenen voor ruim 1700 andere scholen om mee te doen aan de Gezonde School-aanpak: 

  • Inzicht in de gezondheid van leerlingen of studenten en wat je kunt doen om hun leefstijl te verbeteren. 
  • Keuze van Gezonde School-activiteiten die aansluiten bij de behoefte van de school. 
  • Het aanbod is divers: van welbevinden tot voeding of relaties en seksualiteit. 
  • Je werkt structureel aan de gezondheid zodat de inzet ook op lange termijn loont. Een stappenplan helpt je hierbij. 
  • De aanpak zorgt ervoor dat iedereen meedoet: leerlingen of studenten, leraren en andere schoolmedewerkers, ouders en verzorgers. 

Gezondheidsthema’s

Als je meedoet, kun je kiezen uit tien Gezonde School-thema’s: bewegen en sport, gehoor, hygiëne, mediawijsheid, milieu en natuur, relaties en seksualiteit, roken, alcohol- en drugspreventie, slaap, voeding en welbevinden. 

Stimuleringsregeling 

Van 4 maart tot en met 15 april 2024 kunnen scholen in het primair onderwijs, gespecialiseerd onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo (middelbaar beroepsonderwijs ) verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School. 

Twijfel je welk aanbod het beste bij jouw school past?

Meld je dan aan voor een online voorlichtingsbijeenkomst  op 7 februari van 15:30 – 16:30 uur.

Meer weten? 

De Gezonde Schooladviseur van de GGD staat voor je klaar. Voor een vrijblijvend gesprek maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij het aanvragen van de subsidie. Mail naar ggd_gezondeschoolmo@rotterdam.nl

Wil je meer weten over de Gezonde schoolaanpak? Kijk dan op  www.gezondeschool.nl

Gerelateerde artikelen