Kun jij helpen leerlingen te motiveren voor een gezondheidsonderzoek?

De coronapandemie had veel impact op het leven van jongvolwassenen. Tot juli onderzoekt de GGD hoe het nu gaat de met 16 t/m 25- jarigen. Kun jij helpen door de vragenlijst met leerlingen te delen? In de vragenlijst wordt aandacht besteed aan thema’s als lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik en prestatiedruk. Gemeenten gebruiken de resultaten van het onderzoek om hun gezondheidsbeleid te vormen en bij te stellen.

De GGD Rotterdam-Rijnmond nodigt jongeren van 16 t/m 25 jaar uit via advertenties op Facebook en Instagram om een online vragenlijst in te vullen. Dit kan tot en met zondag 7 juli via www.jongerenmonitor.nl. Door deel te nemen help je andere jongeren en maak je bovendien kans op een prijs. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een kwartier.

Aanleiding

De coronapandemie heeft veel jongvolwassenen hard geraakt. Uit het eerste onderzoek naar de gezondheid van jongeren van 16 tot 25 jaar in 2022 bleek dat meer dan de helft mentale klachten ervaarde en dat een kwart zich sterk eenzaam voelde. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken hoe het nu, twee jaar later, met deze groep staat.

Deel de oproep

Om een duidelijk beeld te krijgen van de gezondheid van deze leeftijdsgroep, is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Je hulp hierbij is zeer welkom. Dit kan door een oproep op je eigen sociale mediakanalen of online platforms zoals Canvas en Blackboard. In de bijlagen vind je een tekst en een afbeelding die je kunt gebruiken.
Je kunt ook een kant-en-klaar WhatsApp-bericht ontvangen om door te sturen. Stuur dan een bericht via WhatsApp of SMS naar Jikke Kuiper op 0651027748.

Hieronder vind je een voorbeeld van een social media bericht, inclusief een tekstvoorstel en een afbeelding die je vrij kunt gebruiken

Social media tekstvoortstel:

Wil jij andere jongeren helpen beter in hun vel te zitten? Vul de vragenlijst www.jongerenmonitor.nl in en maak kans op een cadeaubon naar keuze.
We verloten 10x €400 en 600x €25. Jouw mening is belangrijk voor dit onderzoek.

Bekijk de uitkomsten van 2022

Wil je de resultaten van de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 bekijken? Je vindt het regiorapport hier:Regiorapport Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 

Gerelateerde artikelen