Gratis cursussen voor ouders: verbeter lees-, schrijf- en digitale vaardigheden

Ouders die goed kunnen lezen en schrijven kunnen hun kinderen stimuleren in hun taalontwikkeling. Maar wat als ouders hier moeite mee hebben?

De gemeente Rotterdam biedt deze ouders gratis cursussen. In deze cursussen leren ouders niet alleen beter lezen en schrijven, ze werken ook aan rekenen en hun digitale vaardigheden.

Tegelijkertijd speelt ouderbetrokkenheid een belangrijke rol. Ouders en opvoeders krijgen handvatten om de (taal)ontwikkeling van hun kinderen te stimuleren en de lessen behandelen onderwerpen en organisaties die met hun kinderen te maken hebben, zoals bijvoorbeeld het CJG, de school en de sportvereniging. Vervolgens oefenen deelnemers hoe ze met deze organisaties kunnen communiceren, bijvoorbeeld bij rapportgesprekken.

Tijdens de cursussen krijgen ouders ook les in digitale vaardigheden en leren zij werken met bijvoorbeeld de apps of digitale nieuwsbrieven die de school of kinderopvang van hun kinderen gebruikt.

Aanmelden

De cursussen zijn gratis en bestemd voor Rotterdammers die ouder zijn dan 18 en niet (meer) inburgeringsplichtig zijn. De lessen worden gegeven op locaties die laagdrempelig en dichtbij zijn, bijvoorbeeld op scholen en in de Huizen van de Wijk. Zelf een locatie beschikbaar stellen kan ook, neem dan contact op met onderstaande aanbieders om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie?

  • Voor meer informatie kan er contact op worden genomen- met de contactpersonen. Is uw school of kinderopvangorganisatie gevestigd op de Noordoever (Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg, Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Prins Alexander, Hoek van Holland)?
    Neem dan contact op met Cora van de Koppel van Alsare, C.van.de.Koppel@alsare.nl.
  • Is uw school of kinderopvangorganisatie gevestigd op de Zuidoever (IJsselmonde, Feijenoord, Charlois, Hoogvliet, Pernis, Rozenburg, Havengebied)?
    Neem dan contact op met Marisca van NLtraining, marisca@nltraining.nl.

Gerelateerde artikelen