Gratis online cursus helpt ouderparen met nieuwe rol als ouders  

Het leven van ouderparen verandert ingrijpend als ze een kind krijgen. Ze voelen zich gelukkig en trots, maar ook moe en onzeker. En bij 75 procent van de ouders lijdt de relatie hieronder. De gemeente Rotterdam biedt (aanstaande) ouders een gratis online ouderschapscursus aan.

Beter communiceren

De ouderschapscursus van Ouders Inc. ondersteunt ouders bij het opvoeden en verzorgen van hun kind. Het is opgezet door professionals en experts op het gebied van relaties en opvoeding. De cursus is geschikt voor aanstaande ouders en ouders met één of meer kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Ouders Inc. helpt ouderparen om beter met elkaar te communiceren en samen te werken. Ze wennen sneller aan hun nieuwe ouderrol en genieten meer van het gezinsleven.

Laagdrempelig en gratis

De cursus bevat korte video’s van experts met praktische tips en tools, interactieve oefeningen en een handboek. Deelnemers kunnen de cursus op elk gewenst moment anoniem volgen. Het kost normaal 129 euro, maar is gratis voor Rotterdamse ouders. Bezoek www.oudersinc.nl voor meer informatie.

Posters en flyers bestellen

U als (onderwijs)professional kunt ouders op deze cursus wijzen door een poster op te hangen of een flyer te overhandigen. U kunt deze materialen tot 1 mei 2024 aanvragen via stevigestart@rotterdam.nl. Flyers zijn per honderdtal te bestellen en posters per stuk. Aanvragen worden 1 keer per maand verzonden.

Bekijk informatie per thema

Meer informatie

Gerelateerde artikelen