Groep 8 leerlingen ontvangen schooltassen in Rotterdam-West

Op 15 juni hebben groep 8 leerlingen in Rotterdam-West gevulde schooltassen ontvangen van het Rotterdamse modemerk Clan de Banlieue, in samenwerking met de gemeente Rotterdam.  De leerlingen gaan in het nieuwe schooljaar voor het eerst naar de brugklas. Met de schooltas hopen beide partijen dat de leerlingen met vol vertrouwen het eerste schooljaar tegemoet gaan.

Steuntje in de rug

Wanneer kinderen veel zelfvertrouwen hebben, zijn minder vatbaar voor emotionele problemen en beter in staat om met tegenslagen om te gaan. Om het zelfbewustzijn van de leerlingen positief te ondersteunen, is het initiatief gestart om schooltassen uit de delen. De schooltas bevat een schoolagenda, etui, schriften, pennen, potloden, kaftpapier en stickers.

Financiële steun

De overgang van de basisschool naar de middelbare school betekent voor de ouders dat er geldzaken veranderen. Daarnaast willen kinderen altijd graag erbij horen en vragen veel van hun ouders, bijvoorbeeld de nieuwste telefoon of schoenen. De schooltas ondersteunt de ouders financieel om de kinderen de benodigde schoolspullen mee te geven voor de brugklas.

Elk kind een schooltas

Dit schooljaar hebben de basisscholen in Rotterdam-West de schooltassen ontvangen, het stadsdeel van Rotterdam waar de oprichters zijn opgegroeid. In de toekomst wil Clan de Banlieue alle leerlingen van groep 8 in Rotterdam voorzien van gevulde schooltassen.