Ik heb een havo-diploma. Ik wil werken in de kinderopvang. Ik ben net afgestudeerd.

Heb jij zin om met kinderen te gaan werken? Mooi! In Rotterdam zijn er veel mogelijkheden voor je. Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang begeleid je groepen kinderen in hun spel en ontwikkeling en bied je de zorg die ze nodig hebben. Dit kunnen baby’s, peuters, kleuters of schoolgaande kinderen tot 13 jaar zijn. Je hebt niet alleen contact met de kinderen maar ook met hun ouders. Je begeleidt kinderen in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Er zijn ook banen in de kinderopvang waarbij je niet met kinderen bezig bent. Bijvoorbeeld als begeleider en coach van de pedagogisch medewerkers.

Routes

Met een havo-diploma heb je de volgende mogelijkheden als vervolgopleiding:

Pedagogisch Educatief Professional 

Met deze opleiding word je opgeleid tot begeleider of specialist in de VVE (voor- en vroegschoolse educatie), pedagogisch beleidsmedewerker/ coach in de kinderopvang en lerarenondersteuner. Dit is een associate degree opleiding (2 jaar).

Opleidingseisen
Met een havo-diploma ben je toelaatbaar voor deze opleiding.
Deze opleiding kan je voltijd en deeltijd volgen aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat ga je doen?

Kijk op de websites van de opleidingen voor meer informatie. Maar ga zeker ook langs op de open dagen. Praat met docenten en studenten en overleg met je mentor.

Laat je inspireren!

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.