Ik heb een havo-diploma. Ik wil werken in de kinderopvang. Ik wil instromen vanuit een ander beroep.

Je hebt een baan in een andere sector, maar je wilt graag overstappen naar werk in de kinderopvang? Of heb je nu geen werk en wil je graag werken in de kinderopvang? Mooi! In Rotterdam zijn er veel mogelijkheden voor je. In de kinderdagopvang en in de peuteropvang heb je te maken met jonge kinderen (0-4 jaar), in de buitenschoolse opvang kom je kinderen tegen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Jouw kennis en ervaring zouden zomaar een mooie meerwaarde kunnen zijn. Voor werk in de kinderopvang heb je een vervolgopleiding nodig. Je kunt in de kinderopvang kiezen voor werk met kinderen. Maar je kunt ook aan de slag als begeleider en coach voor de pedagogisch medewerkers. Hieronder staan de verschillende opleidingen overzichtelijk bij elkaar.

Routes

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring zijn dit de mogelijkheden:

  • BBL-opleiding (mbo) tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker op niveau 4.
  • Pedagogisch Educatief Professional (associate degree). Hiermee word je pedagogisch coach.

BBL-route

BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Je combineert werken met leren. De BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker en gespecialiseerd pedagogisch medewerker kan je volgen bij onderstaande mbo-onderwijsinstellingen:

Pedagogisch Educatief Professional 

Met deze opleiding word je opgeleid tot begeleider of specialist in de VVE (voor- en vroegschoolse educatie), pedagogisch beleidsmedewerker/ coach in de kinderopvang en lerarenondersteuner. Dit is een associate degree opleiding (2 jaar).

Deze opleiding kan je deeltijd volgen aan de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool Inholland.

Verdergaande informatie

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.