Ik wil jongeren vertellen over mijn beroep als leerkracht

Talentscouten in het onderwijs is een van de activiteiten om zorgen dat we in Rotterdam voldoende leerkrachten hebben en houden. Hiermee willen we leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo enthousiasmeren voor het beroep leerkracht, zodat er meer leerlingen naar de Pabo gaan. Want meer studenten op de Pabo betekent meer leerkrachten voor de klas en dat is wat we willen en nodig hebben in Rotterdam! We kunnen dit niet alleen en hebben jouw hulp nodig!

 

Promoteam

Een belangrijk onderdeel van dit project zijn de promoteams.Een promoteam bestaat uit een student Pabo en een leraar. De promoteams gaan langs vo- en mbo-scholen om daar over het beroep van leraar te vertellen. De bedoeling is dat leerlingen van havo/vwo/mbo interesse krijgen om zich te verdiepen in de mogelijkheid tot leraar worden. Samen vertellen een student en leraar hoe leuk het is om leraar te worden én om leraar te zijn en deel je wervingsmaterialen uit. Ook spreek je docenten om hen enthousiast te maken om zelf talent te gaan scouten in de klas. Je geeft  informatie over hoe dat kan.

Promoteam Iets voor jou?
Ben jij enthousiast over je (toekomstige) vak? Vind je het leuk hier over te vertellen bij VO/MBO leerlingen? Kun je af en toe een moment pakken om bij een andere school langs te gaan? Dan zoeken we jou. In overleg kijken we wat het beste bij jouw beschikbare tijd past.

Wat bieden we je aan?

  • Een uitbreiding van je netwerk binnen het onderwijsveld van Rotterdam.
  • Het opdoen van nieuwe vaardigheden.
  • Een vergoeding.

Interesse?

Stuur dan een mail naar Else-Marike via e.visser@thomasmorehs.nl