Ik wil meer weten over het beroep leerkracht

Denk je nog wel eens aan je meester of juf van de basisschool? De meester die zo mooi kon vertellen en waar je heel hard mee kon lachen? Of de juf die precies wist hoe ze jou moest helpen als je het even niet meer wist? Of de juf die in jou geloofde en jou echt begreep? Als leraar maak je het verschil voor een leerling! Heb jij er wel eens over nagedacht om leraar te worden? Misschien is het wat voor jou. Wij vertellen je graag meer over.

 

Kan ik dat wel, lesgeven?

Er zijn in Rotterdam verschillende scholen en dus zijn er ook verschillende leraren nodig. Iemand die heel sportief is, of juist muzikaal, iemand die heel goed kan samenwerken, of iemand die goed kan gamen, die heel creatief is, of juist veel van geschiedenis houdt. Het is wel belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen te werken, behulpzaam bent, leiding durft te nemen en van veel dingen wat af wilt weten. De Pabo is de opleiding waar je alles leert wat je nodig hebt om leraar te worden op de basisschool.

 

Ik wil meer weten over het beroep leraar.

  • Je kunt op http://www.heldenvoordeklas.nu/ een test doen om te kijken of het onderwijs iets voor jou is.
  • Je kunt een korte stage lopen op een basisschool om te ervaren wat het betekent om voor de klas te staan. Je gaat dan in gesprek met meerdere leraren, je helpt de leraar met het begeleiden van leerlingen en je krijgt de mogelijkheid om opdrachten te doen die te maken hebben met het lesgeven op een basisschool. Ben je hierin geïnteresseerd, mail dan naar Else-Marike e.visser@thomasmorehs.nl
  • Het Rotterdams lerarenprofiel vertelt hoe is het om in Rotterdam voor de klas te staan. Wat vraagt het lesgeven in Rotterdam van je? Welke competenties en vaardigheden moet je bezitten?
  • Wil je doorstromen van mbo-4 niveau naar de Pabo? Dan is het mbo-Pabo doorstroomprogramma iets voor jou. Je leert dan in een half jaar tijd alles om de toelatingstoetsen van de Pabo succesvol te kunnen doorlopen, je krijgt extra praktijkervaring, leer je vaardigheden die je op het hbo nodig hebtkun je alvast vakken volgen op de Pabo.
  • Om leraar te worden op een basisschool ga je de opleiding Pabo doen. In vier jaar ga je alles leren wat je als leraar moet weten en kunnen. Op de Pabo kun je proefstuderen of een open dag bezoeken. Zo kom je meer te weten over deze studie. Voor meer informatie hierover ga naar de website van een van de drie pabo’s in Rotterdam:
               

Klik op de afbeelding of op deze link
 
Wil je meer weten? Stuur een mail naar Else-Marike e.visser@thomasmorehs.nl