Ik kies voor het onderwijs

Tijd voor wat anders, ik word leraar

Simone koos voor het onderwijs. Vijf jaar geleden alweer! Inmiddels staat zij op het Melanchthon voor de klas als wiskundeleraar.

“Ik ben jurist en werkte als teamleider bij het Havenbedrijf. Rond mijn 40e liep ik tegen de vraag aan wat ik met mijn leven wilde doen. Het onderwijs had ik al eerder overwogen, maar nu kreeg ik ook echt zin om weer een studie op te pakken."

En dat deed ze: "Ik startte de lerarenopleiding en begon ook meteen met stagelopen. Sinds twee jaar werk ik zelfstandig als docent op deze school. Ik kan nog geen gebruik maken van de extra’s die Rotterdam biedt, omdat ik nog niet in vaste dienst ben, maar dat wil ik natuurlijk wel! Ik studeer graag, dus die Rotterdamse Lerarenbeurs lijkt mij wel wat. En die gratis Rotterdampas is voor mij ook heel handig. Ik ben dol op deze stad en ga graag op pad!"

 

Ontdek de   van Rotterdam

Solliciteer direct

 

Directeur Passe-Partout

OBS Passe-Partout - Rotterdam

 

Directeur Passe-Partout

OBS Passe-Partout - Rotterdam

 

Leerkracht middenbouw Montessorischool De Mare

De Mare  - Rotterdam

 

Leerkracht middenbouw Montessorischool De Mare

De Mare  - Rotterdam

 

Ben jij als invalleerkracht de rots in de branding voor onze kinderen?

BOOR Werkt - Rotterdam

Meer weten?

Omdat de leraar in de klas één van de cruciale factoren is voor de onderwijsresultaten investeren de gemeente en het onderwijsveld flink in leraren. Rotterdam is een echte onderwijsstad die de professionals veel uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden biedt. Met de Rotterdamse aanpak lerarentekort continueren we bestaande succesvolle maatregelen maar werken we ook nieuwe initiatieven uit. De Rotterdamse aanpak lerarentekort betreft een gezamenlijke aanpak van schoolbesturen, opleidingscentra, leraren en gemeente. Deze aanpak is zowel gericht op de kwantiteit (het vergroten van de instroom en het beperken van de uitstroom) als op de kwaliteit (professionele ontwikkeling) van leraren.

Andere mogelijkheden om leraar te worden in Rotterdam