Direct naar content

Leraar of pedagogisch medewerker worden in Rotterdam? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Op zaterdag 26 november 2022 organiseert gemeente Rotterdam samen met de Rotterdamse schoolbesturen en kinderopvangorganisaties een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden die de overstap willen maken naar het Rotterdamse basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of de kinderopvang. Tijdens de informatiebijeenkomst komen geïnteresseerden meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse onderwijs en het werken in de kinderopvang.

Rotterdamse schoolbesturen, kinderopvangorganisaties, pabo’s en mbo’s geven meer informatie over de verschillende betaalde leer-werk-trajecten. Daarnaast is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan.

Verschillende ronden

De informatiebijeenkomst vindt plaats in het WTC in Rotterdam en bestaat uit verschillende ronden. Bekijk hieronder aan welke ronde je kunt deelnemen met jouw voorkeur en achtergrond.

Verdergaande informatie

  • Plaats: WTC Rotterdam, Beursplein 37 in Rotterdam
    Datum: zaterdag 26 november 2022
  • Ronde 1 Zij-instroom in Beroep (hbo/wo): 10:00 uur – 12.00 uur (deur open om 09:50 uur)
  • Ronde 2 Carrièreswitch basis onderwijs of de kinderopvang (havo/vwo/mbo4/ad): 12:00 uur – 14:00 uur (deur open om11:50 uur)
  • Ronde 3 Carrièreswitch kinderopvang (vanaf diploma mbo 2): 13:00 uur – 15:00 uur (deur open om 12:50 uur)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor ronde 1

Klik hier om je aan te melden voor ronde 2

Klik hier om je aan te melden voor ronde 3

Nieuwe helden en heldinnen voor de groep

Het Rotterdamse onderwijs en de kinderopvang zijn samen hard op zoek naar nieuwe helden en heldinnen. Leraren en pedagogisch medewerkers die iedere dag vol passie voor de klas of de groep staan. Het vak van leraar of pedagogisch medewerker is een mooi en betekenisvol vak dat je kunt leren. Iedere werkdag is verrassend en kan onverwachte situaties met zich meebrengen. Als leraar of pedagogisch medewerker kun je een positief verschil maken in de ontwikkeling van kinderen. Ontdek de mogelijkheden om te zien of het onderwijs bij jou past.

Oriënteren en inspireren

Lees in de tussentijd alvast hoe jij je kunt oriënteren en laat je inspireren door de verhalen van andere Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers, zoals Guvelle of Marion. Bekijk ook de flyer over de route als zij-instromer (hbo of wo diploma).

Heb je al een (les)bevoegdheid en momenteel niet werkzaam in het Rotterdamse onderwijs of de kinderopvang? Weet dat dan Rotterdam om jou staat te springen! Bekijk hier direct de vacatures