Informatiebijeenkomsten Leraar worden in Rotterdam

Op dinsdag 31 augustus, woensdag 1 en donderdag 2 september vinden er digitale informatiebijeenkomsten plaats, voor geïnteresseerden die de overstap naar het Rotterdamse onderwijs willen maken. De informatiebijeenkomsten vinden plaats op Youtube, waar je live via de chatfunctie je vragen kunt stellen. Op basis van je opleidingsachtergrond meld je je aan voor een bijeenkomst.

Informatiebijeenkomsten voor zij-instromers met een afgeronde hbo- of wo- diploma

Op dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september vinden de informatiebijeenkomsten plaats voor geïnteresseerden met een hbo- of wo-opleiding. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 31 augustus van 19:00 – 20:00 uur komen geïnteresseerden meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse basisonderwijs. Zij-instromers met verschillende achtergronden vertellen over hun traject en ervaring. Daarnaast geven Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s informatie over de verschillende opleidingroutes.

Presentaties schoolbesturen
Aansluitend aan de informatiebijeenkomst voor zij-instromers op dinsdag 31 augustus  vinden presentaties van de schoolbesturen plaats. Tijdens deze presentaties vertellen zij meer over het (betaalde) leer-werktraject binnen hun bestuur. In korte presentaties van 20 minuten stellen ze zich aan je voor en kun je via de chat vragen stellen.

Informatiebijeenkomst speciaal onderwijs

Op woensdag 1 september van 19:00 – 20:00 uur vindt de informatiebijeenkomst plaats voor het (voortgezet) speciaal onderwijs. Geïnteresseerden (met minimaal een afgeronde hbo-opleiding) komen tijdens deze informatiebijeenkomst meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse (voorgezet) speciaal onderwijs. Hoe ziet het speciaal onderwijs eruit? Welke verschillen zijn er? Wat zijn de uitdagingen? En wat wordt er extra van een leraar verwacht? Maar vooral: wat maakt het werken in het speciaal onderwijs zo mooi?

Informatiebijeenkomst voor carrièreswitchers met een afgeronde havo, vwo of mbo 4 diploma

Op donderdag 2 september van 19:00 – 20:00 uur vindt de informatiebijeenkomst plaats voor carrièreswitchers. Heb je een afgeronde havo, vwo, of mbo 4 diploma en wil je graag werken in het Rotterdamse onderwijs? Meld je dan aan voor deze informatiebijeenkomst en stel je vragen aan studenten die ook een carrièreswitch hebben gemaakt. Je komt meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van studenten en hun opleiding. Daarnaast geven Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s informatie over de verschillende opleidingsvarianten deeltijd en flexibel duaal

Nieuwe helden en heldinnen voor de klas

Het Rotterdamse onderwijs is hard op zoek naar nieuwe helden en heldinnen, die iedere dag vol passie voor de klas staan. Lesgeven is een vak. Een prachtig, betekenisvol vak dat je kunt leren. Iedere werkdag is verrassend en kan onverwachte situaties met zich meebrengen. Als leraar kun je een positief verschil maken in de ontwikkeling van kinderen. Ontdek de mogelijkheden om te zien of het onderwijs bij jou past.

Heb je al een lesbevoegdheid en momenteel niet werkzaam in het Rotterdamse onderwijs? Weet dat dan Rotterdam om jou staat te springen! Bekijk hier direct de vacatures.

Aanmelden

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst(en) via het formulier hieronder. Een aantal dagen voor de informatiebijeenkomst ontvang je een e-mail met de link om deel te nemen. Lees hier alvast de inspirerende verhalen van andere leraren in Rotterdam.