Inspiratiesessie 7

Politie: ‘Dáár zijn waar de Rotterdamse jeugd is – online en offline contacten’

De politie is daar waar de jeugd is. Offline maar óók online. Sociale media spelen een grote rol in het leven van jongeren en hebben invloed op hun leefwerelden op straat, thuis en op school. Marjolein en Cemal zoeken op straat én online naar de verbinding met de jeugd en brengen de informatie en signalen die zij tegenkomen samen. Daardoor weten zij wat er speelt onder de Rotterdamse jongeren. In deze inspiratiesessie vertellen Marjolein en Cemal je over hun offline en online contacten met de Rotterdamse jongeren. Welke trends en veranderingen zien zij rondom de jeugd in de wijk en hoe kijken ze aan tegen wapenbezit en agressie onder jongeren? Hoe signaleren ze offline en online hoe zien zij de samenwerking met andere professionals hierin?

  • Marjolein van der Pijl is senior Jeugd bij Politie Basisteam Delfshaven. Marjolein coördineert de jeugdtaken binnen het basisteam en is de schakel tussen de blauwe collega’s en de ketenpartners.
  • Cemal Ӧzdemir is wijkagent Jeugd bij Politie Basisteam Delfshaven. Cemal is de verbindende factor met de jeugd in Delfshaven, staat dagelijks in contact met ketenpartners en is zeer actief op sociale media.
Cemal Ӧzdemir
Marjolein van der Pijl