Inspirerende middag over sport op Mytylschool De Brug

Mytylschool De Brug in Schiebroek heeft op donderdag 14 november een inspirerende middag over sportgeorganiseerd voor haar leerlingen.

Over Mytylschool De Brug

Deze school biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke, verstandelijke beperking of langdurige ziekte. De school streeft ernaar om speciaal onderwijs te combineren met elementen van het reguliere onderwijs, om zo een toegankelijke en inclusieve leeromgeving te creëren.

Inspirerende sprekers

Inspirerende sporters met een beperking zoals Lotte van Trigt (triatlete), Dennis van Velzen (voetbaltrainer), Nico Blok (tafeltennisser), Bjorn Olierook (ijshockeyer), Davy van den Dop (rugbyspeler) en Cemil Baki Cakmak (rolstoelbasketballer) deelden hun persoonlijke verhalen met de leerlingen. Er waren discussies over persoonlijke sportervaringen en uitdagingen. Leerlingen kregen inzicht in diverse sportopties, bijvoorbeeld  via organisaties als SportMEE en via de website van Uniek Sporten.

Presentatie van Nico Blok (tafeltennisser)

Uniek Sporten

De middag was een samenwerking tussen de Mytylschool De Brug,  SportMEE Rotterdam, de gemeente Rotterdam.

Wil je ook meer informatie over het sporten met een beperking? Op de website unieksporten.nl/rotterdam kan je meer informatie vinden over sportmogelijkheden, advies krijgen van sportconsulenten, en hulp vinden bij het financieren of uitproberen van sporthulpmiddelen.

Gerelateerde artikelen