Kaartje voor ouders

Geen kind moet met achterstand op de basisschool komen. Met dat doel informeert de gemeente ouders over de voorschool. Bij alle Rotterdamse ouders met een peuter van bijna 2 jaar, valt een leuk kaartje op de deurmat. Het kaartje geeft informatie over de Rotterdamse voorschool waar alle peuters een aantal uren per week kunnen komen spelen en leren.

De voorschool is een gezellige speel- en leergroep voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Het is een goede voorbereiding op de basisschool. Peuters leren samen spelen en delen en voor zichzelf opkomen. Iedere voorschool is verbonden met een basisschool en werkt volgens een educatief programma dat voldoet aan de eisen van de onderwijsinspectie.

Kosten

Ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage. Peuters met (kans op) ontwikkelingsachterstand mogen meer (gratis) uren komen. Voor ouders met schuldhulp zijn alle uren gratis.

Bij peuterspeelzaal en kinderdagverblijf

Alle peuterspeelzalen en de meeste kinderdagverblijven in Rotterdam bieden de voorschool aan. Peuters van werkende ouders kunnen dus meestal bij het (eigen) kinderdagverblijf naar een speel- en leergroep van de voorschool.

De gemeente subsidieert de voorscholen en houdt samen met de Inspectie van het Onderwijs toezicht.

Rotterdam. Sterker door.

De voorschool is onderdeel van Rotterdam. Sterker Door. Dat is de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio erbovenop helpt en ervoor zorgt dat we sterker uit de crisis komen. Het is een aanpak geïnitieerd door de gemeente die voor en met de stad wordt ingevuld.

Gerelateerde artikelen