Kinderopvang

De gemeente Rotterdam biedt in alle wijken kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er zijn verschillende soorten kinderopvang voor kinderen.

 • Kinderdagopvang
  Kinderopvang is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderdagopvang is hele dagen open, 52 weken per jaar voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Omdat de kinderdagopvang hele dagen open is, maken vooral kinderen van werkende ouders hiervan gebruik. Kinderdagverblijven kunnen ook Peutergroepen hebben, waar kinderen (een deel van de tijd) aan mee kunnen doen.
 • De voorschool
  Voor kinderen van 2 en 3 jaar heeft Rotterdam de Peutergroep (ook voorschool genoemd). Deze voorziening krijgt subsidie van de gemeente voor het aanbieden van voorschoolse educatie. De voorschoolse educatie gebruikt programma’s waarin de ontwikkeling van de peuters spelenderwijs wordt gestimuleerd op het gebied van de Nederlandse taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. De pedagogisch medewerkers zijn aanvullend getraind om met deze programma’s te werken. Meer informatie lees je hier. Ook vind je op de pagina een Peutergroep dicht bij jou in de buurt.
 • Buitenschoolse Opvang (BSO)
  Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen voor en na schooltijd gebruik maken van Buitenschoolse Opvang (BSO).
 • Gastouders
  Gastouders bieden opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

In het Landelijk Register Kinderopvang vind je een overzicht en kaart van alle kinderopvangvoorzieningen van Rotterdam.

Actueel