Koningsspelen 2023: win een challenge voor je school

Dit jaar zijn op 20 en 21 april de Koningsspelen. Een bijzondere editie omdat de Koning zijn verjaardag en 10-jarig jubileum in Rotterdam viert. Daarom geven we de Koningsspelen dit jaar een Rotterdams tintje in de vorm van een challenge voor je school. Als je meedoet maak je kans op een stormbaanervaring op je schoolplein!

Ook na de Koningsspelen, vinden we het belangrijk dat de Rotterdamse jeugd blijft sporten en bewegen. Daarom heeft Sportbedrijf Rotterdam een stormbaan ontwikkeld. Een speelse, laagdrempelige manier voor kinderen om te blijven bewegen. De winnaar van de challenge, krijgt deze stormbaan een dagdeel, geheel verzorgd, op het schoolplein!

Zo doe je mee

Zitten er kinderen bij jou op school die een bijzondere sport uitoefenen? Hebben jullie de meeste lol in met elkaar bewegen? Of wil je op een andere manier laten zien waarom op jouw school de meest sportieve Kings en Queens zitten? Deel het met ons! Deel je meest inspirerende, originele en creatieve foto via de Instagrampagina van jouw school waarin je laat zien waarom bij jou op school allemaal sportieve Kings en Queens zitten.

  1. Tag @sportbedrijfrotterdam en @koningsdagrotterdam.
  2. Gebruik #koningsspelen010 in je bijschrift.
  3. Doe dit vóór of tijdens de Koningsspelen (sluitingsdatum is 22 april 2023, 23.59 uur).
  4. De winnaars worden op 8 mei 2023 bekend gemaakt via Instagram.

Goed om te weten

  • Alle basisscholen uit de gemeente Rotterdam kunnen meedoen.
  • De selectie wordt gedaan door Gaststad Rotterdam 2023 op basis van originaliteit en sportiviteit.
  • Door mee te doen geef je toestemming om de gegevens uit jouw inzending te delen met de organisatie van Koningsdag in Rotterdam, 10 jaar koningschap – gaststad Rotterdam 2023.
  • Liever geen kinderen op de foto? Geen probleem. Er zijn allerlei creatieve manieren te bedenken om te laten zien dat jullie allemaal Kings & Queens zijn.  Laat je bijvoorbeeld inspireren door de ‘Versier jezelf’ actie: Versier jezelf – Koningsdag in Rotterdam
  • De stormbaan beleving wordt gefaciliteerd en begeleid door Sportbedrijf Rotterdam en vindt plaats in de periode tussen Koningsdag 2023 en 1 oktober 2023.  De exacte datum wordt in overleg bepaald.
  • Heeft jouw school geen Instagrampagina dan kun je ook meedoen via de Instagrampagina van een docent. Of doe mee door de inzending te mailen naar koningsdag@rotterdam.nl Door de inzending te mailen geef je toestemming dat het materiaal wordt gebruik voor deze challenge, communicatie en promotiedoeleinden.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met koningsdag@rotterdam.nl.