Koninklijk bezoek Mentoren op Zuid tijdens Koningsdag

Koningsdag wordt dit jaar sowieso bijzonder, omdat het in onze stad wordt gevierd. Maar voor het programma Mentoren op Zuid krijgt 27 april een extra bijzonder tintje, omdat de koninklijke familie die dag tijdens de Koningsroute kennismaakt met studentmentor Jacoliene Hokke en mentee Oumaima Taibi. Zij mogen vertellen wat het programma bijzonder maakt voor hen persoonlijk en voor de stad.

Voor alle scholen in Rotterdam
Mentoren op Zuid is voor scholen in heel Rotterdam, dus niet alleen scholen op zuid. Het programma brengt leerlingen leerlingen in contact met een student uit het hbo of mbo. In een één-op-één-setting begeleidt deze studentmentor een leerling gedurende twintig weken een uur per week op school. De mentor biedt de leerling andere perspectieven, helpt bij het leren kennen van talenten en voorkeuren en bij schoolzaken zoals plannen en organiseren van huiswerk.

Ontwikkeling studentmentor
Studenten die zich inzetten als mentor, ontwikkelen op die manier beroepscompetenties, zoals contact maken, coachen en begeleiden en oplossingsgerichtheid. Ze leren dat ze betekenisvol zijn voor een ander en krijgen gevoel bij wat (aan grootstedelijke problematiek) speelt in de wijk bij de leerling die zij begeleiden.

Voor scholen: ook mentoren inzetten als tutor voor taal en rekenen
Studenten die als mentor op school komen, kunnen ook worden gevraagd om als tutor leerlingen te helpen met taal of rekenen aan de hand van de methode High Dosis Tutoring. Een groot voordeel is dat school de tutor dan al kent en de tutor heeft inmiddels ervaring als mentor. Een tutor krijgt een extra training. De gemeente geeft subsidie vanuit het NPO voor de inzet van tutoren.

Ook studentmentoren of tutoren op je school? Kijk op www.mentorenopzuid.nl.