Kwikstart app helpt Rotterdamse jongeren op eigen benen te staan

Als je 18 wordt ligt de wereld aan je voeten. Want als je volwassen bent, mag je ineens van alles. Maar het brengt ook veel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Wat jongeren allemaal mogen, maar ook moeten regelen, is te vinden in de Kwikstart app. Werk je met jongeren van rond de 18, vertel ze dan over Kwikstart.

Met Kwikstart wil de gemeente Rotterdam jongeren een steuntje in de rug geven op een moment in hun leven dat er veel op hen afkomt. De keuzes die jongeren maken als ze volwassen worden, kunnen bepalend zijn voor de jaren die komen. De Kwikstart app en de website www.kwikstart.nl geven betrouwbare informatie over wat je moet regelen, zoals een DigiD, zorgverzekering en studiefinanciering. Maar ook waar in Rotterdam je terecht kunt als je er zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld met geldzorgen of mentale problemen.

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. De gemeente Rotterdam en de gemeente Leiden én jongeren uit deze steden zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de vernieuwde app en website. Hierdoor kan iedere gemeente in Nederland nu lokale informatie aan de app toevoegen. Kwikstart is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Download hieronder de posters om aandacht te geven aan de Kwikstart app.