LeiderschapsLab voor Leraren (3daagse workshop)

Datum

10 december 2019

Aanvang

9:00

Eind

17:00

Locatie

Landhuis de Oliphant Rotterdam Charlois

10, 11 en 12 december 2019

Lesgeven is een mooi vak. Verbinding aangaan met leerlingen en ouders is cruciaal. Soms kom je wel eens mensen tegen waar je haren rechtovereind van gaan staan. Denk aan een leerling of misschien wel een hele klas, een bepaald type ouder of een collega. In zulke situaties is het moelijk om effectief te reageren. Het lijkt alsof je daar weinig invloed op hebt. Maar dat heb je wel! Leiderschap is de regie nemen over je eigen keuzes.

Tijdens dit driedaagse LeiderschapsLab voor Leraren leer je hoe dit doet. Het lab wordt georganiseerd door acht onderwijsprofessionals uit Rotterdam die zich met hart en ziel inzetten voor het onderwijs en de beroepsgroep. Omdat dit lab gefinancierd worden door Gemeente Rotterdam is deelname gratis. Pak die kans!

Wat is het LeiderschapsLab?

In het lab word je bewust van de bril of brillen waardoor je naar jezelf, anderen en situaties kijkt. En wat voor mogelijkheden er ontstaan als je die bril even afzet. In drie dagen ga je op onderzoek naar die brillen en ontdek je hoe je in je werk effectiever kunt worden. Dat doe je door concrete situaties nader te onderzoeken, ervaringen te delen met collega’s en te oefenen. Het wordt een driedaagse die je boeit, pakt, aangrijpt, rode konen op de wangen bezorgt en ook smakelijk doet lachen.

Goede investering?

Omdat je je verborgen kwaliteiten leert ervaren, levert het direct effect op in de klas en op school. Sterker nog, we doen je een belofte: Als je er open voor staat, beloven we je een verandering waar je de rest van je leven enorm veel baat bij hebt. En dat in slechts 3 dagen.

Voor en door wie?

Het lab is voor alle onderwijsprofessionals die werken in Rotterdam. We hebben Martine Hartkamp en Ruud Rakers gevraagd het lab samen met ons te begeleiden.

Aanmelden

Meld je voor 22 november aan door een e-mail te sturen naar leiderschapopzuid@gmail.com. Vermeld hierin je naam, je contactgegevens en de school waar je werkt. Je wordt dan gebeld voor een kort voorbereidingsgesprek. Zorg ervoor dat je schooldirecteur regelt dat je 3 dagen weg kunt.

Locatie

Het lab vindt plaats in Landhuis de Oliphant in Rotterdam Charlois.