Leningen voor verduurzaming schoolgebouwen

Maatschappelijke organisaties in Rotterdam die hun gebouw willen verduurzamen, kunnen daar voor een lening krijgen van de gemeente. De leningen zijn onderdeel van het Rotterdamse Energietransitiefonds.

Deze zomer lanceert de gemeente Rotterdam deze lening voor maatschappelijke organisaties zoals scholen, verenigingen en religieuze instellingen.  De lening heeft gunstige voorwaarden en is speciaal bedoeld voor energiebesparende én woningverbeterende maatregelen. Denk aan isolatie, renovatie van balkons, reparatie van metsel- en voegwerk, het neerleggen van zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s.

Duurzaam

De lening is bedoeld voor projecten die bijdragen aan verminderen van de uitstoot van CO2, woningen en panden verduurzamen en optimaliseren, de luchtkwaliteit verbeteren of het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen.

Vaste rente

Eigenaren en huurders van panden in de gemeente Rotterdam kunnen vanaf nu tot en met 31 december 2023 per adres een bedrag lenen tussen de € 10.000 en €100.000 euro.  De leningen hebben een lage, vaste rente gedurende de gehele looptijd. Die rente is op dit moment tussen de 2,1 en 2,3 procent.

De aanvraag start bij de gemeente met het indienen van een plan en een begroting. Wanneer de gemeente positief besluit, kan de aanvrager de lening afsluiten bij SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. SVn toetst of de aanvrager kredietwaardig is en stort het geleende geld in een bouwdepot. Hieruit worden de rekeningen van de aannemers en installateurs betaalt. Dat hoeft de aanvrager dus niet zelf te doen.

Kijk voor meer informatie bij Duurzaam010 en op de site van SVn.