Werken in het Rotterdamse onderwijs of de kinderopvang

Op deze pagina vind je informatie over het werken in het Rotterdamse onderwijs en de kinderopvang. Hier zijn er verschillende mogelijkheden voor, afhankelijk van je opleidings(niveau) en ervaring.

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.

Heb je al een onderwijsbevoegdheid of passend diploma voor de kinderopvang en wil je direct aan de slag in Rotterdam?

  • Bekijk dan de vacaturepagina van Onderwijs010 en oriënteer je goed op de verschillende Rotterdamse besturen, om te kijken welk bestuur/organisatie bij jou past.
  • Bekijk hier de nieuwste vacatures als je een pedagogisch professional bent en vind de baan die perfect bij je past.

Informatiebijeenkomst zij-instroom

Op woensdag 11 september 2024 organiseert gemeente Rotterdam samen met de Rotterdamse schoolbesturen en kinderopvangorganisaties een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Je komt hier meer te weten over de betaalde leer-werktrajecten naar het Rotterdamse onderwijs of de kinderopvang. Meld je binnenkort aan voor de informatiebijeenkomst. Hier verschijnt binnenkort een button. Wij kijken uit naar jouw komst!

Verhalen van échte Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers

Samen met de Rotterdamse onderwijsinstellingen zet de gemeente zich in voor het terugdringen van het lerarentekort en de tekorten in de kinderopvang. Onder andere door een publiekscampagne promoten we het werken in het Rotterdamse onderwijs en de kinderopvang. Daarbij zet de gemeente in op de voordelen die Rotterdam te bieden heeft. We noemen dat +R. Zo is er de gratis Rotterdampas, de Rotterdamse Lerarenbeurs en extra begeleiding voor starters. Bekijk hier al de voordelen van werken in het onderwijs.

In de +R campagne staan de verhalen van Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers centraal. Hierin vertellen ze over de voordelen van Rotterdam voor leraren en pedagogisch medewerkers. Waarom werken ze zo graag in Rotterdam? Wat halen zij uit de stad en nemen ze mee in hun werk? Waarom maakt Rotterdam voor hen het verschil? En hoe maken zij het verschil voor Rotterdam? Lees hieronder de inspirerende verhalen van onze Rotterdamse helden voor de klas/groep!

Inspirerende verhalen uit het onderwijs en de kinderopvang