Extra’s voor leraren in Rotterdam, +R!

Rotterdam koestert de tomeloze inzet en bijdrage van de onderwijsprofessionals die dagelijks aan de toekomst van jonge Rotterdammers werken. In deze stad maken zij het verschil.

Rotterdam biedt onderwijsprofessionals allerlei voordelen en ruimte voor ontwikkeling. We noemen dat +R. De Rotterdampas is één van die voordelen. En voor wie zich verder wil ontwikkelen, is er de Rotterdamse Lerarenbeurs.

Gratis Rotterdampas

De Rotterdampas wordt gratis verstrekt aan professionals in het Rotterdams onderwijs. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo. Met de Rotterdampas kun je gratis of met korting meer dan 750 activiteiten doen in en om Rotterdam. Zo leer je de stad ook beter kennen.

Ontwikkel je verder met de Rotterdamse Lerarenbeurs

Met de Rotterdamse Lerarenbeurs krijgen professionals de ruimte om zich verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een opleiding of cursus te volgen. Dit kan individueel of samen met collega’s. Deze investering moet wel een bijdrage leveren aan de bevordering van het directe leerproces van peuters, leerlingen of studenten. Lees hier meer over de Rotterdamse Lerarenbeurs en hoe je die kunt aanvragen.

Voorrang op een huurwoning in Rotterdam

Rotterdam heeft een tekort aan leraren, politieagenten en mensen in de zorg. Wie in Rotterdam in een van deze beroepen werkt of wil werken, kan in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad.

Zo willen we het voor deze groepen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. In vier proefprojecten met huurwoningen met verschillende huurprijzen kijken we of dit te realiseren is. Om in aanmerking te komen voor deze regeling gelden een aantal voorwaarden. Ook studenten van een opleiding voor één van deze beroepen kunnen in aanmerking komen. Lees meer.

+R campagne met échte Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers

In de +R campagne staan de verhalen van Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers centraal. Hierin vertellen ze over de voordelen van Rotterdam voor leraren en pedagogisch medewerkers. Waarom werken ze zo graag in Rotterdam? Wat halen zij uit de stad en nemen ze mee in hun werk? Waarom maakt Rotterdam voor hen het verschil? En hoe maken zij het verschil voor Rotterdam? Lees hieronder de inspirerende verhalen van onze Rotterdamse helden en heldinnen voor de klas/groep!