Ik ga voor Rotterdam

Suus woont buiten de stad, maar koos bewust voor lesgeven in Rotterdam. “Zoveel verschillende kinderen waar je echt wat voor kunt betekenen.” Het Rotterdamse onderwijs biedt meer mogelijkheden. We noemen dat +R.

Bewegen en leren combineren
Suus: “In Rotterdam krijg je alle ruimte voor innovatie. Hier kun je het maximale uit het vak halen. Zo verplaats ik regelmatig de rekenles naar buiten, om meer beweging toe te voegen aan de les. Op die manier werken we zowel aan het rekendoel, als aan de doelen beweging en samenwerking. Ik probeer daarnaast vaker ook andere lessen buiten de klas te doen (waar het lesdoel en het rooster dit toelaat), om in het algemeen breder te kijken dan alleen de lesdoelen. In ieder geval op dinsdag, want dan is het bij ons Buiten-lesgeef-dag!”

Lerarenbeurs
“Ook heb ik afgelopen jaar de opleiding van schoolleider gevolgd, welke mijn bestuur voor mij mogelijk heeft gemaakt. Daardoor kan ik mezelf blijven ontwikkelen en groei ik ook als professional binnen de school. Alles wat je bijleert, is een toevoeging op je rol als leerkracht.”

Voordelen van lesgeven in Rotterdam
“Tegelijkertijd biedt deze stad je unieke voordelen, zoals de Rotterdamse Lerarenbeurs, extra begeleiding van startende leraren en een gratis Rotterdampas. Ga jij ook voor Rotterdam?”

Bekijk hier alle informatie over leraar worden in Rotterdam.

Kom lesgeven in Rotterdam en word een leraar +R!