Ik kies voor de voordelen van Rotterdam

Geert houdt van film en theater. Hij is docent Drama en werkt als zij-instromer aan een bevoegdheid tot groepsleerkracht. “Tijdens het Internationaal Filmfestival in januari ging ik met de klas naar een educatieworkshop. Zelf gaf ik er een workshop aan leraren over het gebruik van film in je les. Dat is mijn +R.”

Eigen inbreng
Geert: “Ik ben net klaar met het zij-instroomtraject, maar stond al lange tijd voor de klas. Stukje bij beetje krijg ik meer verantwoordelijkheid. In september krijg ik mijn eigen klas en krijg ik de ruimte om zelf mijn lessen in te richten. Dat vind ik een groot pluspunt, omdat je op je eigen manier en vanuit jouw perspectief onderwijs kunt vormgeven. Maar het is fijn om nu naast het lesgeven ook nog met collega’s mee te kunnen kijken.”

Handen uit de mouwen
Geert geeft les op basisschool De Piramide in de wijk Feijenoord. Geert: “Er gebeuren mooie dingen in Rotterdam Zuid, zoals het Pow! Wow! Festival: een street art festival waar panden worden beschilderd. Ik raakte in gesprek met een graffitikunstenaar en vroeg haar om over haar passie op school te komen vertellen. Het was ontzettend tof en de kinderen waren enorm enthousiast. Ik vind het belangrijk om inspirerende mensen de klas in te halen. Samen met de kinderen verhalen aanhoren en aan de slag gaan. Maar ook andersom: de school uit en de wijk in!

Enthousiast geworden? Bekijk hier alle informatie over leraar worden in Rotterdam.