Ik ben leraar +R in het speciaal onderwijs

Frank werkt nu negen jaar op de A.J. Schreuderschool op Rotterdam-Zuid, een school voor moeilijk lerende kinderen. In het speciaal onderwijs is hij helemaal op zijn plek. Hij heeft dit jaar de overstap gemaakt van de middenbouw naar de bovenbouw en geeft les aan de eindgroep.

Profiteren van de voordelen van Rotterdam
“Elke dag is een echte uitdaging. Onze kinderen doen er veel langer over om iets te leren. Dat betekent dat je steeds op zoek moet naar een frisse insteek. Op onze school zitten kinderen met een verstandelijke beperking en met gedragsproblemen.” Frank volgde daarom twee jaar na zijn aanstelling de master SEN (special educational needs) met inzet van de landelijke lerarenbeurs. “Super dat er ook een Rotterdamse Lerarenbeurs is. Ik ben nu sinds een aantal jaar vader dus het is even te druk, maar op termijn zou ik graag weer een opleiding doen.” De gratis Rotterdampas wordt sinds Frank vader is extra goed gebruikt: “Lekker met zijn allen naar de dierentuin!”

Verknocht aan de stad
Na de komst van de kleine besloten Frank en zijn vrouw – die ook in het Rotterdamse onderwijs werkt – buiten Rotterdam te gaan wonen. Maar zijn bijzondere band met de stad blijft: “De diversiteit hier is heel groot, dat vind ik mooi. Zo kunnen we leren van elkaar. We hebben het vaak over overeenkomsten, maar ook over verschillen”

Tijd voor jezelf
Om zijn hoofd leeg te maken na een drukke week gaat Frank graag met zijn camera op pad. “Het is heerlijk om door de natuur te lopen en dan je zinnen te zetten op een mooie foto van een bepaald dier. Voor mij helpt dat tegen werkdruk.”

Benieuwd naar de mogelijkheden om in het Rotterdamse (speciaal) onderwijs te gaan werken? Bekijk hier alle informatie over leraar worden in Rotterdam.

Leraar in het speciaal onderwijs