Ik maak het! Ontdek de Pabo in Rotterdam(Voor havo/vwo scholieren)

Zet jouw talenten, skills en passie in voor de toekomst door een opleiding te volgen aan een van de drie Rotterdamse pabo’s: Inholland Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Thomas More Hogeschool. Ontdek elke instelling tijdens een Open Dag of door proefstuderen!

Inholland Rotterdam

Op de pabo van Inholland Rotterdam ga je samen met het docententeam ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je die kan inzetten om de beste leerkracht te worden. In ‘learning labs’ ga je met je medestudenten en lerarenopleiders lesgeven op de basisschool. Je bereidt deze lessen samen voor, voert deze ook samen uit en ontvangt ter plekke feedback. Zo creëren wij de beste leersituatie om jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen! Lees meer op de website van InHolland.

Hogeschool Rotterdam

De pabo van Hogeschool Rotterdam biedt een fijne leeromgeving. Je loopt direct wekelijks stage in het eerste jaar waardoor je gelijk veel van de praktijk mee krijgt. Gedurende de opleiding zijn er extra mogelijkheden om te kiezen voor onderwerpen die je bijzondere interesse hebben. Ook biedt Hogeschool Rotterdam de Academische pabo waar je tegelijkertijd aan de pabo en aan de universiteit studeert. En alles natuurlijk gericht op lesgeven in de mooie stad die Rotterdam heet. Lees meer op de website van de Hogeschool.

Thomas More Hogeschool

Op Thomas More Hogeschool hebben al je medestudenten dezelfde passie als jij. Je loopt stage op verschillende scholen in Rotterdam en regio met altijd goede begeleiding. Je maakt steeds verbinding tussen wat je in je stagegroep met de kinderen ervaart en de theorie over hoe je kinderen kunt laten ontwikkelen op alle vakgebieden. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheid en je kunt tijdens de opleiding allerlei keuzes maken die passen bij jouw talenten en bij wat jij belangrijk vindt voor goed onderwijs. Lees meer op de website van Thomas More.

Voorlichting ‘Ik Maak het!’ over de Pabo

Het ‘Ik Maak het!’ promotieteam bezoekt scholen voor een voorlichting over studeren aan de pabo. Een pabo-student en leraar delen hun ervaringen en informatie over de opleiding. Meld je aan voor een snuffelstage na de presentatie! Vraag je decaan om een afspraak met ons te regelen.

Wil je meer weten over het beroep leraar?

  • Doe een snuffelstage bij een basisschool. Je gaat in gesprek met leraren, je helpt met het begeleiden van leerlingen en je krijgt de mogelijkheid om opdrachten te doen die te maken hebben met het lesgeven op een basisschool. Interesse? Stuur dan een e-mail naar het promoteam onderwijstalentscouting@gmail.com.

Wil je doorstromen van mbo-4 naar de pabo?

Dan is het mbo-pabo doorstroomprogramma iets voor jou. In een half jaar tijd wordt je klaargestoomd voor toelatingstoetsen van de pabo. Bovendien krijg je extra praktijkervaring, leer je skills die je op het hbo nodig hebt en kun je alvast vakken volgen op de pabo.

Wil je liever docent worden in het voortgezet onderwijs?

In het voortgezet onderwijs zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden voor jouw talent. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet: leraar worden in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.